Sfaturi pentru prețuri mici

Șapte sfaturi pentru a găsi cele mai mici tarife posibile

Planifică-ți călătoria din timp. Cu cât data călătoriei este mai apropiată, cu atât prețul este mai mare. De ce? Pentru că, acum ceva timp, niște tipi isteți de la o companie aeriană și-au dat seama că cei care călătoresc în interes de serviciu au tendința să-și organizeze întâlnirile în ultimul moment și nu prea-și permit să fie flexibili cu datele călătoriei. Restul călătorilor pot profita de situație făcând rezervările din timp. Pentru a găsi cele mai bune prețuri pentru călătoria ta, caută pe Planifică-ți călătoria din timp. și rezervă cu cei puțin 21 de zile în avans. Dacă nu se poate și nu se poate, încearcă să rezervi cu cel puțin 14 zile în avans. Încă ești aici? Ce mai aștepți?

LuMaMiJoViSâDu? Chiar și o diferență de o zi în alegerea datelor poate atrage după sine scăderi drastice de preț. Data viitoare când faci o căutare pe KAYAK, fă uz de opțiunea Date flexibile. Este posibil să descoperi că zborul de sâmbătă este mai ieftin (regulă care nu se aplică întotdeauna celor internaționale). De asemenea, călătoriile în timpul săptămânii (marți sau miercuri) sunt în general mai ieftine decât în zilele de luni, joi sau vineri: consultanții obișnuiesc să călătorească luni dimineață și să se întoarcă joi. Bineînțeles, facturează și pentru ziua de vineri, dar asta-i deja altă poveste.

Totul este o chestiune de timp. Cheia pentru a găsi cele mai mici prețuri este să zbori când nu o fac ceilalți. „Timpii morți” variază în funcție de rută (dimineața devreme și noaptea târziu sunt momente bune pentru vacanțe, în vreme ce mijlocul săptămânii se pretează mai bine pentru călătoriile de afaceri). Opțiunea orei de plecare „Oricând” și alte filtre utile te ajută să descoperi cel mai bun preț către destinația care te interesează.

Evită sezonul de vârf. Remarci deja un pattern aici? Nu călători atunci când o face toată lumea. Vizitează Parisul sau Madridul înainte de sărbătorile de iarnă sau după ce trece Paștele. Nu doar că zborurile sunt mai ieftine în extra-sezon, dar și cozile, mai scurte. Altă idee ar fi să zbori fix în ziua de Crăciun, când toată lumea se află deja la destinație (iar însoțitorii de zbor sunt încă și mai amabili).

Acceptăm mesaje de mulțumire. Atunci când companiile aeriene low cost, precum Ryanair sau BlueAir, și-au simplificat structura de prețuri pentru a oferi mai des tarife mai scăzute, a fost o chestiune de timp până când toată lumea a început să procedeze la fel. Dar structurile de prețuri ale companiilor nu funcționează toate în același fel. De aceea, noi comparăm atâtea companii aeriene din sute de site-uri de călătorii: pentru a-ți aduce cel mai bun preț posibil. Poți spune că avem fler la găsirea celui mai mic tarif (dar nu și la metafore și poezie).

Alege aeroportul potrivit. Că tot vorbeam despre companii low cost, multe dintre ele zboară către aeroporturi alternative (ca de exemplu Charleroi în locul aeroportului principal din Bruxelles sau Luton în locul aeroportului Heathrow). Asta le permite să-și reducă taxele de aeroport și să-ți ofere prețuri mai bune. Este posibil să vină la pachet și cu un trafic mai mic, mașini de închiriat mai ieftine și mai puțină îngrămădeală la barurile din aeroport. Atunci când cauți cu KAYAK, îți pot fi afișate în mod automat ofertele pentru aeroporturile din apropiere.

De departe cel mai important... caută pe KAYAK înainte de a rezerva.

Caută mașini de închiriat ieftine cu KAYAK. Caută cele mai ieftine oferte de închirieri auto, în toate destinațiile principale din jurul lumii. KAYAK realizează căutări prin numeroase site-uri de călătorii pentru a te ajuta să găsești și să rezervi mașina care ți se potrivește cel mai bine.

KAYAK te mai ajută să găsești hotelul potrivit nevoilor tale.